Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová žemlovka
Autor: neznámý
Datum přidání 20.07.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 55 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g tvarohu
  • 10 celozrnných rohlíků
  • 2 jablka
  • dýně Hokaido
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička skořice
  • mléko

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 28,51 g 98,85 g 12,20 g 2 458,28 kJ (587 kcal)
celkově 114,04 g 395,39 g 48,80 g 9 833,10 kJ (2348 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nakrájené rohlíky namáčím do mléka s rozšlehaným vejcem a poté je naskládám do máslem vymazaného pekáče. Udělám první vrstvu. Na ni rozetřu tvaroh smíchaný s vejcem a vanilkovým cukrem. Dýni nastrouhám a cca 5 minut podusím na másle, vychladlou dýni smíchám s nastrouhaným jablkem a navrším na tvarohovou vrstvu. Povrch opět zaskládám máčenýma rohlíkama a upečeme. Po upečení lehce posypu skořicí a pokapu rozpuštěným máslem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty