Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolová polévka mixovaná
Autor: Frodik
Datum přidání 16.09.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g fazolí
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,02 g 14,83 g 0,33 g 298,71 kJ (71 kcal)
celkově 6,04 g 29,66 g 0,65 g 597,41 kJ (143 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočené přes noc uvaříme  v menším hrnci zalité čerstvou vodou doměkka. V jiném větším hrnci na másle orestujeme cibulku s mrkví, tu přidáme k cibuli o něco déle. Poprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou a povaříme. Zcezené fazole rozmixujeme a vlijeme do hrnce k mrkvi. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Vše dohromady ještě povaříme, aby se nám  všechno spolu chuťově propojilo .   

Tipy na vylepšení

Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 27.12.2018 - 17:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Fajn, připravím si polévku v novém mixérku vitamixovi. :-D

austinp | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vyborna

Milada | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrá polévka. Uvařím znovu.

ajkap7@ | 16.09.2011 - 19:51

ak som dobre porozumela receptu, vodu z uvarenej fazule zlejete a nepoužijete ako vývar v polievke? Je to kvôli tomu, aby fazuľa nenafukovala?

Nika | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný recept. Ode dneška moje nejoblíbenější polévka. =)

kukurica | 16.09.2011 - 19:51

Zajímavé. Vyzkouším. Bude chyba, když fazole nerozmixuji? Prý se tím ničí vitamíny.

DBoudna@ | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu vynikající polévka! :-)

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mrkev nic nezkazí, říkala jedna paní a měla pravdu. Já mrkev najemno nastrouhám a dám ji na začátku vaření do fazolí (i celer a petržel pokud mám). Fazole nemixuji a nevadí to. Používám 1/2 sáčku, tj. 250 fazolí. Mletou papriku nedávám a ani kmín. Majoránku rozemnu v prstech. Po vypnutí plotýnky přidám něco octa, aby to nebylo kyselé a zvýraznila se chuť ingrediencí.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

I do klasického guláše dávám něco najemno nastrouháné mrkve, hned po orestování masa.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Chybí mi ve výčtu:"Ingredience:" máslo a cibulka.

Lucka | 16.09.2011 - 19:51

Tak máslo obvykle doma asi máte a cibule v ingrediencích napsaná je...

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Máslo mi dnes dopoledne došlo (50 g) a přidal jsem asi na mrkev a cibuli asi 50 g sádla - combination. Cibule nená cibulka. TÍM JSEM PROZRADIL CO DNES DĚLÁM. Vylepšil jsem vaření fazolí, že jsem do nich přidal zbytek kůže ze slaniny, co jsem měl v lednici.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Někdo mi před časem řekl, že vařím jako pejsek a kočička z té pohádky od Čapka. Mě to neva ...

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Akorát nevím, zda tam mám přidat sušený list vavřínu? On se do luštěninových polévek občas přidává. Na poslednách 7 minut jsem ho tam přece hodil.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty