Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Indické sušenky
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 20 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g přesáté celozrnné pšeničné nebo bílé mouky
  • 2 pl indického indického kmínu nebo sezamových semínek
  • 1 1/2 čl kamenné soli
  • 1/2 čl kypřícího prášku
  • 2 pl ghí nebo másla
  • ghí nebo rostlinný olej na smažení
  • 175 ml vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,73 g 10,68 g 1,30 g 259,24 kJ (62 kcal)
celkově 34,66 g 213,59 g 26,07 g 5 184,75 kJ (1238 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ve velké míse smíchejte mouku, indický kmín nebo sezam, sůl a kypřící prášek. Do mouky vpracujte máslo nebo ghí. Přidejte takové množství vody, aby se vytvořilo patřičně tuhé těsto. Dobře propracovávejte alespoň 5 minut, dokud není hladké a pružné. Potom je nechte několik minut stát stranou.Pánev naplňte do dvou třetin ghí nebo rostlinným olejem a zahřejte na středním plameni. Zatímco se ghí rozehřívá, rozválejte těsto do velkého, asi 1 cm silného čtverce. Ostrým nožem rozkrájejte těsto na asi 5 cm dlouhé kosočtverce nebo čtverce. Polovinu jich jemně vložte do horkého ghí. Teplo byste měli upravit tak, aby krekry byly během 4 až 5 minut po obou stranách osmažené do zlatohněda. Vyndávejte je děrovanou lžící a nechte je v cedníku, aby okapaly. Další polovinu připravte stejným způsobem.

Příběh receptu

Tyto sušenky jsou snadné na přípravu a můžete je jíst jako zákusek, s polévkami, nebo jako jeden z chodů. Jestliže nemáte kamennou sůl, můžete místo ní použít obyčejnou. Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty