Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Italská zeleninová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrsti červené čočky
  • 6 stroužků česneku
  • 2 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 větší brambora
  • mražená zelenina s kukuřicí
  • 1 lžička olivového oleje
  • bobkový list, nové koření, muškátový květ - malou lžičku
  • polévkové koření
  • kvalitní máslo
  • tymián
  • mletá paprika
  • pažitka na dozdobení
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,72 g 26,61 g 2,80 g 652,82 kJ (156 kcal)
celkově 34,89 g 106,45 g 11,19 g 2 611,28 kJ (624 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibulku nakrájíme na jemno, mrkev a bramboru najemno nastrouháme, česnek nakrájíme na malé kousky, rajčata taky. V hrnci nejdříve zpěníme cibulku, na té pak rajčata. Když rajčata dostatečně změknou, přidáme česnek, mrkev a bramboru. To celé necháme řádně provonět a zalejeme vodou. Přidáme pepř, tymián (tím nemusíme šetřit), muškátový květ, bobkový list, nové koření a necháme celou polévku cca 15 minut pozvolna vařit. Pak přidáme červenou čočku, mraženou zeleninu a případně i trošku chilli. Vaříme dalších cca 10 minut. Ochutnáme, dochutíme a podáváme zdobené sekanou pažitkou.

Tipy na vylepšení

Pokud ponecháme základ - brambora, mrkev, rajče, česnek a cibule, můžeme si do polévky přidávat prakticky cokoli. Např. fazole, kukuřici, chilli, bazalku a trochu škrobu na zahuštění.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 1.08.2011 - 10:28

Polévku jsem uvařila, mám ráda husté polévky. Tato italská je zase jiná, ale velice chutná. Díky za recept.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty