Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jahlova kaše a sabdzi
Autor: Frodik
Datum přidání 08.09.2012
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček jáhel
  • 1 1/2 hrníčku vody
  • 1/2 menšího pórku
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 hrst petrželky
  • drcený kmín
  • asi třičtvrtě hrníčku ovesné smetany 
  • sůl podle chuti
Sabdži:
  • 1 menší cuketa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 větší brambory
  • 1/3 květáku růžiček
  • 1 lžíce olivového oleje
  • kurkuma, římský kmín, zázvor
  • hořčičné semínko
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Jáhly nejprve několikrát propereme vodou. Přesypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou, osolíme, okmínujeme a dáme vařit po dobu 5-7 minut na mírný oheň pod pokličku. Mezitím si osmahneme pórek na olivovém oleji. Jakmile se voda z jáhel vyvaří, vmícháme pórek, přidáme smetanu, nasekanou petrželku a necháme ještě dojít. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme cibulku a osmahneme. Přidáme kurkumu, římský kmín, zázvor, hořčičné semínko a společně za stálého míchání krátce osmahneme, postačí necelá půl minutka. Přidáme očištěnou zeleninu pokrájenou na kostičky. Mírně podlijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Dusíme asi 20-30 minut, podle toho jak moc chcete mít zeleninu měkkou. Pokud nám zbylo v zelenině ještě hodně vody můžeme zahustit škrobem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty