Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jogurtová nádivka s pórkem
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 5 ks zelených papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • muškátový oříšek
  • 1 skleničku horké vody
  • žitnou mouku
  • 1 bílý jogurt
  • hrst pažitky
  • 1 velký pórek
  • kapka olivového olej 
  • máslo na vymazání
  • kukuřičná strouhanka na vysypání zapékací misky
  • himalájská sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na kapce olivového oleje nejprve lehce zpěníme pórek, po té přidáme papriky a společně restujeme. Na závěr rozmačkáme stroužky česneku se solí a přimícháme do směsi. Vaříme za stálého míchání ještě 30 sekund a poté odstraníme z ohně. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Vymažeme máslem zapékací misku, kterou vysypeme kukuřičnou strouhankou. Vajíčko našlehámespolečně s pažitkou, bílým jogurtem a nastrouháme špetku muškátového oříšku. Naředíme horkou vodou a zahustíme žitnou moukou, tak aby nám vzniklo vláčné těstíčkoDo zapékací misky nasypeme veškeré suroviny z pánve a tu zalijeme vajíčkovou směsí. Pečeme 30 až 40 minut, dokud se vám z vrchu nevytvoří křupavoučká kurčička. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty