Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolové lusky se smetanou (bez mléka)
Autor: neznámý
Datum přidání 20.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g fazolových lusků
  • 250 ml ovesné smetany
  • 2-3 lžíce rýžové mouky
  • 4 lžíce cca třtinového cukru
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena listovaný
  • 1 cibule
  • 1 citrón - šťáva
  • sůl
Příloha: vejce, tempeh uzený, brambory

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme lusky a zalijeme horkou vodou. Osolíme, přidáme třtinový cukr a povaříme do změknutí. Mezitím si v hrníčku rozmícháme rýžovou mouku a vymačkáme šťávu z omytého citrónu. Jakmile jsou fazolky měkké zahustíme moukou a krátce za občasného míchání povaříme. Vařič vypneme, přilijeme ovesnou smetanu a citrónovou šťávu. Necháme chvíli odstát. Je-li potřeba podle chuti ještě případně dosladíme cukrem nebo okyselíme šťávou z citrónu. Podáváme s uvařenými brambory, tempehem a uvařeným vajíčkem na tvrdo. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty