Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krémové lilkové curry
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 cibule
  • 4 cm čerstvého zázvoru (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 lžíce kari
  • 4 lžíce orestovaných mandlových lupínků (nebo 2 lžíce celých mandlí)
  • 1 lžička římského kmínu
  • menší svazek čerstvého koriandru (nebo 1 lžička sušeného)
  • 1 velký lilek (nebo 2 menší)
  • olivový olej
  • 200 ml hustého bílého jogurtu

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,55 g 19,53 g 10,49 g 910,97 kJ (218 kcal)
celkově 34,20 g 78,13 g 41,97 g 3 643,87 kJ (870 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nahrubo nakrájenou cibuli, zázvor, mandle, kari, římský kmín a koriandr umixujeme na pastu (dle potřeby přilijeme trochu vody). Na oleji orestujeme na kostky nakrájený lilek dohněda. Vyjmeme a dáme na chvíli stranou. Na pánev přidáme rozmixovanou pastu a chvilku restujeme. Přimícháme lilek, podlijeme asi 2 dcl vody a chvíli dusíme. Nakonec přidáme jogurt a ještě chvilku podusíme.

Tipy na vylepšení

Podáváme s rýží a vařenou zeleninou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty