Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krupkové rizoto po italsku
Autor: eoon@
Datum přidání 13.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • předem namočené kroupy
  • zeleninový vývar (bujon bez glutamanu)
  • kvalitní máslo
  • kousek drobně pomixované cibule
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si uvaříme do měkka předem namočené kroupy, lepší jsou ty menší krupky. Potom si na pánvi s rozpáleným kvalitním máslem necháme dozlatova osmahnout jemně posekanou-mixovanou cibulku a přidáme kroupy chvíli ohřát společně s cibulkou, až poté postupně přilévám  vývar, bujón, vždycky nechám vsáknout a vyvařit a přiliju dle potřeby, potom přidám stroužek česneku, jen zlehka osolím podle chuti. Hotové "rizoto" by mělo být takové mazlavé, jakoby rozvařené. Ale na skus díky tomu, že se jedná o kroupy tak to není takové přímo bláto z rýže:-) Zdravé a moc dobré.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty