Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kuskus na cibulce s cuketou
Autor: neznámý
Datum přidání 17.12.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g kuskusu
  • 1 menší cuketa
  • 1 jarní cibulka
  • 1/4 celeru
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 40 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 20 g uzeného tempehu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 14,22 g 47,90 g 10,63 g 1 390,59 kJ (332 kcal)
celkově 56,88 g 191,61 g 42,51 g 5 562,38 kJ (1328 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jarní cibulku, celer a cuketu očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Jen celer nastrouháme nahrubo, nekrájíme. Na olivovém oleji v hluboké pánvi lehce osmahneme jarní cibulku společně s celerem. Přidáme cuketu, koření a kostičky nakrájeného tempehu. Poté zalijeme vodou, přisypeme kari koření a podle chuti osolíme. Takto dusíme pod pokličkou doměkka zhruba 15-20 minut. Je-li už zelenina měkká, zahustíme kuskusem. Podle potřeby popřípadě dolijeme horkou vodu. Vařič vypneme a necháme dojít pod pokličkou - 10 minut by mělo stačit. Kuskus na talíři posypeme sýrem a ozdobíme natí z jarní cibulky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty