Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Letní rýžový salát
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g rýže
  • 100 g hroznového vína
  • 100 g banánu
  • 100 g jablka
  • 1 lžíce másla
  • 4 lžíce medu
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,12 g 55,68 g 2,74 g 1 107,35 kJ (264 kcal)
celkově 16,49 g 222,70 g 10,97 g 4 429,40 kJ (1058 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozehřejeme si lžičku másla a okapanou a propláchnutou rýži orestujeme za stálého míchání. Zalijeme vodou, osolíme a zakryjeme pokličkou. Dusíme do měkka a ještě do horké rýže, kdy máme v hrnci ještě vodu dáme med, zamícháme a necháme ho rozpustit. Dále si nachystáme ovoce. Hroznové víno, banán a jablko nakrájíme na kostičky. Kdo chce, tak na plátky a všechno ovoce promícháme. Rýži smícháme s ovocem a případně po ochutnání ještě dosladíme medem. Necháme v chladu uležet a podáváme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty