Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mungo fazolky s paprikou na směsi z bylinek
Autor: neznámý
Datum přidání 26.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250g mungo fazolek
  • 50g rýžové mouky
  • 4 papriky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce směs bylinek (saturejka, bazalka....)
  • 1 zeleninový bujón (bez glutamanu)
  • špetka kari koření
  • 1 lžička cca shoyu omáčky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Mungo fazole propereme a namočíme přes noc. Můžeme je namáčet i dva dny, je ale nutné měnit alespoň po 12 hodinách vodu. Na drobno pokrájenou cibulku necháme ve středně velkém hrnci na olivovém oleji zesklovatět. Přisypeme na malé kousky pokrájenou papriku a společně pár minut restujeme. Dále přidáme mungo fazolky, směs bylinek, kari koření a zeleninový bujón. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do změknutí. Mezitím si připravíme záklechtku a to tak, že si v hrníčku důkladně rozmícháme rýžovou mouku s vodou, kterou vlijeme do hrnce k mungo fazolkám zhruba 5 minut před jejich změknutím. Osolíme a za častého míchání dovaříme. Je-li potřeba ještě rozředíme vodou. Na závěr ještě dochutíme shoyu omáčkou, necháme povařit ještě dvě minuty a můžeme podávat.   

Tipy na vylepšení

Jako příloha se ideálně hodí rýže.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Timsy | 29.03.2014 - 19:56
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hledala jsem inspiraci,jak zpracovat mungo.Tento recept mě zaujal a  vyzkoušela jsem ho.Nezklamal,ba naopak, ;) Opravdu všem doporučuji.

Lucka | 22.02.2014 - 17:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zkusila jsem tento recept a moc mile překvapil, chutnal moc dobře a doporučuji zkusit.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty