Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Oříškový korpus s čokoládovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 17.09.2011
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g ovesných vloček
  • 100g lískových oříšků
  • 80g rozinek
  • 50g vlašských oříšků
  • 50g kokosu
  • 50-70g hořké kvalitní čokolády
  • 1 lžička skořicového cukru
  • rýžové mléko (rýžový nápoj Provamel)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 85,60 g 401,10 g 150,46 g 13 939,40 kJ (3329 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V robotu nasekáme ovesné vločky s ořechy na jemnější strukturu. Přisypeme kokos, rozinky a skořici a za stálého míchání přiléváme rýžové mléko než se nám všechny suroviny spojí. Těsto by nemělo být drobivé a ani blátivé. Na pečící papír do formy vyklopíme hmotu a lžicí rovnoměrně rozetřeme. Takto připravené vložíme do předehřáté trouby na 180-200 stupňů, ne více. Během pečení hlídáme, těsto by nemělo být vysušené a mělo by mít narůžovělou barvu. Doba pečení je okolo 40-50 minut. Před vytáhnutím z trouby si připravíme polevu, kterou ihned lijeme na právě vytažený korpus a stěrkou rozetřeme. Čokoládu můžeme při rozehřátí nastavit máslem. 

Tipy na vylepšení

Moučník můžeme dozdobit strouhaným kokosem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty