Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Perník ze špaldové mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 14.09.2014
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 hrníčky špaldové mouky
  • 1 hrníček třtinového cukru
  • 2 ½ hrníčku mléka
  • ¾ hrníčku olivového oleje
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 ks vanilkového pudingu (prášek)
  • 1 ks kypřicího prášku do perníku
  • máslo na vymazání 
  • marmeládu podle chuti
  • nastrouhaný kokos na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,52 g 61,55 g 19,19 g 1 866,13 kJ (446 kcal)
celkově 97,87 g 923,23 g 287,85 g 27 991,92 kJ (6685 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto, které rovnoměrně nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme přibližně 20 minut. Ještě horký perník pomažeme džemem či marmeládou a posypeme kokosem. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 18.10.2020 - 11:02
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný, nedělám už jiný ?

bundilova.klara | 14.04.2015 - 23:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

moc dobrý perník, upekla jsem pro syna, určitě mu bude chutnat

Merfinka | 13.02.2015 - 07:26
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrý perník, místo kakaa jsem použila karob, který jsou použila i na polevu na perník. Přidala jsem ještě ořechy a rozinky a byl výtečný...

misulinka007 | 15.09.2014 - 08:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc chutná dobrutka a i na poprvé se povedl,krasne nadychany,takze doporučuji všem,kdo ma rad perník

Citron2014 | 15.06.2014 - 16:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pkabourkova@ | 4.07.2010 - 07:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tato varianta receptu s vanilkovym pudinkem nám velmi chutnala. Pernik byl vláčný a opravdu moc dobrý,zvlášť když jsem do těsta přidala nasekané mandle. Jen pro postup přípravy bych doporučila pudink napřed rozmichat v mléce,aby se nedělaly hrudky. To že jsem marmeladu nahradila oblíbenější čokoládou s kokosem nic nemění na mém hodnocení-výborně:)

tereza.hanzelkova@ | 4.07.2010 - 07:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Toto už je druhý perník, který jsem zkoušela a zase se mi nepoved. :( Chyba je určitě někde ve mě. Vždycky mi z toho vznikla hutná placka, tzv. tlučka a ne ten klasický nadýchaný perník. Je pravda, že mléko nahrazuju vodou, myslíte, že to je ta chyba?

Dita | 4.07.2010 - 07:21

Taky se mě moučníky občas zdrcnou, když jsem pekla s mlékem nikdy jsem ten problém neměla. Myslím, že je to ve způsobu míchání. Když jsem ingredience míchala rukou, nikdy se nenadýchal, když jsem nejdřív smíchala sypké a postupně přidávala tekuté a míchal robot, tak se povedlo. A taky si myslím že to dělá prášek, musí být sypky ne už zhrudkovatělej.

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Dito, děkuju za rady, příště teda s mlékem a lépe vymíchat. Do třetice se snad už povede..:)

Sunriska | 4.07.2010 - 07:21

Tak konečně se už povedl...:) Je to určitě díky mléku, moje snaha vyřadit ho všude hold nevyšla...:)

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty