Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rybízový džem
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 08.03.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

250g rybízu
50g fruktózy

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 0,29 g 7,02 g 0,04 g 117,50 kJ (28 kcal)
celkově 3,50 g 84,25 g 0,50 g 1 410,00 kJ (337 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rybíz omyjeme a vylisujeme (odstavíme).  Do širšího kastrolu dáme šťávu z rybízu vaříme a občas promícháme, když je šťáva částečně odpařena přidáme fruktózu a vaříme do rosolovité hmoty za stálého míchání. Horkou směs nalijeme do malých zavařovacích sklenic zavřeme a otočíme dnem vzhůru.

Tipy na vylepšení

Při konzumaci můžeme dosladit pomocí datlí nebo datlového sirupu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty