Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžová kaše se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 08.05.2012
Druh receptu Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 pytlíčky rýže
  • 1,5 l plnotučného mléka (můžeme použít i obilné mléko)
  • kvalitní máslo
  • třtinový cukr
  • 1/2 karotky
  • 1 malá brambora
  • pórek
  • sůl
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Propláchnout rýži vysypu do hrnce s vařící vodou a osolím, na mírném ohni vařím tak 8-10 minut, pormíchávám. Mezitím si svařím plnotučné mléko a poté ho přidám k vařící se rýži, důkladně promíchávám a nechám vařit, dokud zcela nezměkne. Pokud se bude rýže připalovat, doliju ještě mlékem a neustále promíchávám do úplného změknutí. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvařím do měkka nakrájenou karotku, brambor, přidám pórek a nechám vařit také do měkka. Až se bude kaše dodělávat, přidám 2-3 lžíce cukru a promíchám, nechám pod pokličkou dojít. Uvařenou zeleninu najemno nakrájíme nebo kdo má, použije mixér a na hrubější kousky rozmixuje (ne úplně na kaši). Zeleninu smíchám s rýží a případně dochutím. Podáváme zatepla, vhodné i pro děti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty