Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sardinková pomazánka
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2012
Druh receptu Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g sardinek v oleji
  • 2 vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 1/2 lžičky kvalitní hořčice (bez barviv a konzervantů)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Vejce si uvaříme natvrdo a oloupeme. Mezitím si zcezené sardinky od oleje rozmačkáme v misce vidličkou. Pokud chceme jemnou konzistenci použijeme ruční mixér. Dále přidáme hořčici, jogurt, pomazánkové máslo, podle chuti osolíme a důkladně promícháme. Vychladlá vejce nakrájíme na malé kostičky a přidáme je do pomazánky jako poslední. Podáváme s žitným nebo celozrnným chlebem. 

Příběh receptu

Při nákupu sardinek v konzervě si důkladně pročtěte obal výrobku. Výrobci a prodejci nás mohou uvádět na první pohled v omyl. Může se tedy stát, že místo sardinek (Sardina pilchardus) si domů přinesete jim příbuzné šproty.

Tipy na vylepšení

Kdo má rád může přidat ještě syrovou nebo osmahnutou cibulku. Na dozdobení se hodí petrželka i pažitka. Místo jogurtu a pomazánkového másla můžete použít například tvaroh nebo lučinu.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty