Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové pracny
Autor: neznámý
Datum přidání 18.12.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 2 hrnky špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
  • 1 lžíce karobu
  • 1 šálek mletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • sušený slad
  • 1 lžíce oleje lisovaného za studena

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,30 g 36,20 g 14,48 g 1 236,35 kJ (295 kcal)
celkově 83,04 g 361,95 g 144,83 g 12 363,48 kJ (2953 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nameleme si vlašské ořechy a smícháme s celozrnnou špaldovou moukou. Přidáme karob a pečlivě promícháme. Vedle rozšleháme žloutek s trochou vody, lžíci oleje (např. sezamový) a několika lžícemi sušeného sladu (ječmenný, kukuřičný, rýžový atd...), podle toho, jak chceme mít pracny sladké. Poté vše přilijeme do mouky a vypracujeme tužší těsto. Necháme minimálně hodinu odležet v lednici zabalené v mikrotenovém sáčku. Poté vtlačujem do formiček (nemusí se ani vymazávat, vypadnou samy) a pečeme při 180ti stupních cca 10 minut. Na závěr můžeme posypat sušeným ovesným mlékem nebo sušeným sladem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 18.12.2010 - 16:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré vánoční cukroví, sice byl pro mě nadlidský úkol sehnat slad, nakonec se však v jedné specializované prodejně poštěstilo,

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty