Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové těstoviny s hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldových těstovin
  • ½ hlávkového zelí
  • kukuřičná strouhanka
  • 1 ks kuřecího bujónu Bio
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička máslo
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 lžička himalájské soli 
  • sýr na strouhání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,70 g 82,26 g 6,47 g 1 902,13 kJ (454 kcal)
celkově 78,48 g 411,30 g 32,35 g 9 510,67 kJ (2271 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu  na obale ve velkém hrnci a poté scedíme. Mezitím si v nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme na nudličky pokrájené očištěné hlávkové zelí a chvíli zprudka opékáme, poté zalijeme trochou vody, přidáme kmín,  třtinový cukr a dusíme. Po změknuti do pánve vsypeme přiměřené množství kukuřičné strouhanky a kuřecí bujón, čímž směs zahustíme. Přidáme majoránku a řádně promícháme. Oloupaný česnek jemně nasekáme a nebo pomocí lisu rozmačkáme. Uvařené a scezené těstoviny vmícháme do přidáme do zeleninové směsi společně s česnekem, osolíme, směs řádně promícháme a podáváme na stůl. Můžeme ozdobit pokrájenou červenou paprikou, bazalkou nebo posypeme nastrouhaným sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty