Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žampiónová omáčka
Autor: neznámý
Datum přidání 17.05.2013
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml sojové smetany
  • 20 g másla
  • 8 žampiónů
  • 1/2 pórku
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 3 cca lžíce špaldové mouky hladké
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • himalájská sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,63 g 17,36 g 18,27 g 1 105,69 kJ (264 kcal)
celkově 22,89 g 52,09 g 54,82 g 3 317,06 kJ (792 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na trošce másla osmahneme na drobno pokrájený pórek. V jiném hrnci na sucho opražíme zlehka špaldovou mouku. Jakmile nám zavoní v místnosti, přidáme máslo a uděláme jíšku. K jíšce přilijeme trochu zeleninového vývaru a necháme ji rozpustit. K pórku přilijeme zbytek vývaru, přidáme kmín, 2 špetky muškátového nastrouhaného oříšku, sůl a zahustíme jíškou. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, stáhneme z ohně a přilijeme smetanu. Už nevaříme, necháme jen zhruba čtvrt hodiny odstát. Podáváme například s rýží. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty