Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená cuketa
Autor: neznámý
Datum přidání 21.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 větší cuketa
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky českého česneku
  • špaldová mouka
  • čerstvá bazalka
  • voda
  • sůl podle chuti
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,16 g 7,82 g 4,37 g 359,18 kJ (86 kcal)
celkově 20,82 g 39,09 g 21,85 g 1 795,89 kJ (429 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibulku. Mezitím si do misky nastrouháme na hrubém struhadle cuketu. Pokud je starší a má velká semínka, tak je před strouháním vydlabeme. Přidáme vejce, bazalku, prolisovaný česnek a osmahnutou cibulku. Podle chuti osolíme a důkladně promícháme. Dále přisypeme mouku. S moukou to moc nepřeháníme, aby nám nevznikla příliš hutná hmota a nepotlačila nám tak chuť cukety - postačí pár lžic. Pokud je potřeba, doředíme vodou a vytvoříme cuketovou směs, kterou přendáme do pekáčku. Zapékací misku si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty