Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená sýrová pohanka s dýní
Autor: Lucka
Datum přidání 06.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300g pohanky lámanky nebo krup
  • kousek nadrobno pokrájené dýně (domácí)
  • 250g tvrdého sýra (přidala jsem i kousek nivy)
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce domácí
  • mořská sůl
  • máslo na vymazání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 64,69 g 147,69 g 51,75 g 5 076,57 kJ (1212 kcal)
celkově 129,38 g 295,39 g 103,51 g 10 153,13 kJ (2425 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdřív jsem si připravila pohanku podle návodu doměkka a poté smíchala s drobně pokrájenou dýní (nebo cuketou), přidáme stroužek česneku a osolíme podle chuti. Dobře společně promícháme, dále si vymažeme zapékací formu máslem a vsypeme pohanku s dýní, na povrch přijde nastrouhaný tvrdý sýr, já ještě přidala kousek nivy na provonění:) Rozšleháme si vejce a celé zalijeme. Dáváme do předem vyhřáté trouby na 180°C, dokud se povrch krásně dozlatova nezapeče a vytvoří krustičku, já pekla asi 45-50 minut, podle trouby.

Tipy na vylepšení

Na závěr můžeme ještě posypat i různými semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty