Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené červené těstoviny
Autor: neznámý
Datum přidání 25.06.2010
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g  celozrnných těstovin
  • 350 g brokolice (může být jak syrová, tak i mražená)
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 180 g kečupu
  • 2 vajíčka
  • 1 lžička himalájské soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Ve velkém hrnci přivedeme vodu do varu, vsypeme těstoviny, osolíme špetkou soli  a za občasného míchání těstoviny vaříme podle návodu na obale. V jiném menším hrnci uvaříme vajíčko natvrdo. Scezené těstoviny smícháme v misce s rajským protlakem, brokolicí, kečupem a osolíme. Uvařené vajíčko oloupeme a opláchneme pod tekoucí vodou, abychom odstranili zbytky skořápek. Pokrájené vajíčko na kostičky smícháme s těstovinovou směsí. Do zapékací misky nasypeme důkladně promíchanou těstovinovou směs, přikryjeme pokličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova. Těsně před dopečením těstovin posypeme nastrouhaným sýrem, který necháme krásně rozpéct. Syrová nebo mražená brokolice v troubě krásně změkne, proto jí není potřeba před zapékáním vařit. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty