Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák s koprovou polevou
Autor: neznámý
Datum přidání 23.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 květáky (čerstvě utržené)
  • 150g jáhlové mouky
  • 100g tvrdého sýru
  • 2 vejce
  • voda
  • muškátový květ mletý
  • kopr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pokud máme čerstvý a mladý květák (křehký), nemusíme ho předem povařit ve vodě. V troubě nám během pečení krásně změkne. Květák důkladně očistíme a pokrájíme na malé kousky, které přendáme do máslem vymazané zapékací misky s víkem. Do mističky si nasypeme jáhlovou mouku, přidáme dvě vajíčka, a rozředíme vodou na středně hustou kaši. Dochutíme solí, nasekaným koprem a muškátovým květem. Směsí rovnoměrně zalijeme květák. Zapékací misku přikryjeme víkem a dáme zapéct. Těsně před koncem posypeme sýrem a dopečeme. Podáváme s bramborem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty