Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Květákový nákyp
Autor: neznámý
Datum přidání 01.06.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 malý květák
  • 70g tempehu uzeného
  • 1/4 celeru
  • 1 petržel
  • 2 (domácí) vajíčka
  • špaldová mouka
  • muškátový květ mletý
  • estragon, petrželka a libeček
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Očištěnou petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Omytý květák nasekáme na malé kousky, stejně tak tempeh. Všechny surovina smícháme v míse, přidáme vejce, mouku a dochutíme solí, muškátovým květem a bylinkami. Za stálého míchání přiléváme vodu a důkladně promícháme dokud nevytvoříme husté kašovité těsto. Hotové těsto přelijeme do máslem vymazané zapékací misky nebo plechu s vyšším okrajem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Čím tenčí vrstvu dáme, tím méně se bude nákyp péct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty