Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žemlovka se sněhovou čepičkou sypaná mandlemi
Autor: neznámý
Datum přidání 30.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 7-8 celozrnných rohlíků  
  • 4 šťavnatá česká jablka
  • 400 g tvarohu
  • 100 g mandlových lupínků  
  • 70 g rozinek
  • mléko
  • 2-3 vejce 
  • 1/2 citrónu 
  • 2 lžíce třtinového cukru  
  • 2 lžíce medu 
  • skořice
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,27 g 39,30 g 11,75 g 1 349,17 kJ (322 kcal)
celkově 152,69 g 393,03 g 117,45 g 13 491,65 kJ (3222 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Máslem vymažeme zapékací formu. Rohlíky pokrájíme na plátky asi 1 cm široké. Jablka zbavíme slupky a jádřince a nastrouháme na tenké plátky pomocí robotu. Žloutky oddělené od bílků smícháme s mlékem. Nastrouhaná jablka promícháme s cukrem, rozinkami, polovinou mandlových lupínků a skořicí. Na dno formy rovnoměrně vyskládáme vrstvu rohlíků, které jsme před tím důkladně namáčeli v mléce. Dále vrstvíme tvaroh smíchaný s citrónovou šťávou a medem. Poté rozprostřeme jablečnou směs. Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou z rohlíků. Pečeme nejprve přikryté do křupava. Zhruba v půli pečení vyjmeme z trouby, potřeme sněhem z bílků, posypeme mandlovými vločkami a dáme už nepřikryté dopéct. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty