Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žlutý hrách na tymiánu
Autor: neznámý
Datum přidání 23.07.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g žlutého hrachu
  • 250 g hlávkového zelí
  • 2 mrkve
  • 1 paprika
  • 1/2 cukety
  • nať z celeru
  • 1 lžička tymiánu
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,24 g 23,23 g 1,00 g 516,80 kJ (123 kcal)
celkově 24,73 g 69,69 g 2,99 g 1 550,40 kJ (370 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách propereme a namočíme nejlépe přes noc do vody, poté vaříme v čerstvé vodě. Pokrm raději solíme až na úplný závěr. Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Nejprve začneme vařit hrách se zelím, jelikož se vaří ze všech ingrediencí nejdéle. Postupně přidáváme mrkev, cuketu a nakonec papriku. Vaříme pod pokličkou na mírnějším ohni. Zhruba po 15 minutách vaření - těsně před změknutím hrachu - vmícháme tymián a nasekanou nať z celeru. Dále pro výraznější chuť pokrmu můžeme ještě ochutit shoyu omáčkou. Podáváme s opečeným chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Další zajímavé recepty