Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žlutý hrách s bramborem
Autor: neznámý
Datum přidání 31.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g žlutého hrachu
  • 4 velké brambory
  • 4 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce kudrnaté petrželky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,37 g 24,23 g 3,04 g 638,38 kJ (152 kcal)
celkově 29,48 g 96,92 g 12,15 g 2 553,53 kJ (610 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrách namočený přes noc uvaříme v nové vodě doměkka. V dalším hrnci uvaříme omyté brambory ve slupce. Mrkev očistíme a nasekáme nožem na drobné kousky. Zlehka ji osmahneme na olivovém oleji, přidáme drcený kmín a dusíme společně pár minut pod pokličkou. K mrkvi dále vmícháme uvařený hrách, přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, kudrnatou petrželku a pokapeme citrónovou šťávou. Podle chuti osolíme, promícháme a ještě 2-3 minutky povaříme. Brambory oloupeme a podáváme s hotovou hrachovou směsí.

Tipy na vylepšení

Kdo má rád, může posypat tvrdým sýrem. K hrachové směsi se také hodí místo brambor opečené tmavé pečivo.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Další zajímavé recepty