Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chlebové bochánky
Autor: neznámý
Datum přidání 09.09.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g špaldové mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 50 g otrub (žitné, pšeničné)
  • 15 g droždí
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžička sůl
  • lněné semínko na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,72 g 41,31 g 11,49 g 1 332,91 kJ (318 kcal)
celkově 61,79 g 330,45 g 91,88 g 10 663,25 kJ (2547 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do misky nasypeme mouku a otruby. Promícháme s třtinovým cukrem, kmínem, olejem, slunečnicovými semínky a solí. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlažné vody. Lehkým mícháním droždí necháme rozpustit. Dolijeme zbytek vody, zapracujeme do jedné těstové koule a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme plech pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 8 dílků, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Potom je lehce potřené vodou posypeme lněným semínkem. V předehřáté troubě na 190°C pečeme asi 30 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty