Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dál s mangem
Autor: Frodik
Datum přidání 09.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g půleného žlutého hrachu
  • 1/2 manga
  • 2 cibule nebo 1 velká
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 nakrájená čerstvá rajčata
  • 1 hrst kukuřice
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky saturejky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Hrách několikrát propraný uvaříme do měkka, ten jsme předem namočili alespoň na 2 hodiny. Žlutý hrách vaříme s kmínem a saturejkou, zatím nesolíme. Na olivovém oleji osmahneme hořčičné semínko, zhruba po minutě přidáme cibuli a pod další minutě česnek. Jakmile nám cibulka chytla barvu, přidáme kečup, kukuřici, pokrájená rajčata a mango. Podlijeme vodou a vaříme do změknutí. Hotovou směs z manga přesypeme k hrášku a promícháme. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou. Například nastrouhaná mrkev s jablíčkem, lehce oslazená třtinovým cukrem.   

Tipy na vylepšení

Přidat ještě můžeme 2 špetky majoránky a citrónovou šťávu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty