Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Houbové karbanátky
Autor: neznámý
Datum přidání 11.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 3/4 hrníčku špaldové mouky
  • 40 g uzeného tempehu
  • 7 žampiónů (může být i hlíva)
  • 1/2 pórku
  • 1/2 celeru
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • 1 vejce
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,88 g 40,74 g 6,25 g 1 106,65 kJ (264 kcal)
celkově 79,00 g 325,92 g 49,98 g 8 853,18 kJ (2114 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme horkou vodou, necháme odstát a rozmočit. Mezitím si na pánvičce na oleji osmahneme pórek s nahrubo nastrouhaným celerem a solí. Po chvíli přidáme plátky žampiónů a na drobno pokrájený tempeh. Krátce orestujeme. Směs přisypeme k vločkám, dále přidáme vejce a vše zahustíme moukou. Důkladně promícháme. Ze směsi na hodně pomoučněném vále vyválíme šišku velikosti knedlíku. Pokrájíme na kolečka a z jednotlivých dílů tvarujeme karbanátky. Skládáme na olejem lehce vymazaný plech. Pečeme zhruba půl až tři čtvrtě hodiny v předehřáté troubě na 200°C. V půlce pečení otočíme. Podáváme s brambory či bramborovou kaší. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty