Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrnec plný nejen pohanky
Autor: neznámý
Datum přidání 14.08.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 400 g hlávkového zelí
  • 4 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 lžíce nasekané celerové natě
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,94 g 44,24 g 5,95 g 1 174,09 kJ (280 kcal)
celkově 35,76 g 176,95 g 23,82 g 4 696,35 kJ (1122 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve začneme tím, že si připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev a omyté zelí pokrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli a nať z celeru nasekáme na jemno a rajčata na čtvrtky. Dále na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme propláchnutou pohanku a zalijeme horkou vodou. Do hrnce zároveň ještě nasypeme hlávkové zelí a kari koření, mrkev přidáme až po 5 minutách dušení. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Na závěr vmícháme celerovou nať, rajčata, osolíme a necháme společně povařit ještě 2 minuty. Servírujeme posypané semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty