Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové placičky
Autor: neznámý
Datum přidání 24.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pohankových vloček
  • 1 hrníček špaldové mouky 
  • 30 g uzeného tempehu
  • 1/2 pórku
  • 2 mrkve
  • 3 žampióny
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena lisovaného
  • 1 lžičku soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,17 g 46,49 g 3,84 g 1 048,65 kJ (250 kcal)
celkově 65,34 g 371,91 g 30,69 g 8 389,20 kJ (2004 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohankové vločky namočíme do horké vody. Mezitím si na trošce oleje osmahneme pórek, poté přidáme na malé kousky pokrájené žampióny, tempeh, mrkev a osolíme. Orestovanou směs vmícháme do namočených vloček a zahustíme moukou. Množství mouky záleží, jak moc jsme zalili vločky horkou vodou. Těsto osolíme a důkladně promícháme. Na pomoučněném vále vyválíme velký knedlík, který rozkrojíme na stejné části. Z jednotlivých dílků tvarujeme placičky. Plech vymažeme tenkou vrstvou oleje, vedle sebe vyskládáme placičky a vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C. Zhruba po 20 minutách otočíme a dopečeme. Podáváme například s bramborovou kaší.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty