Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené brambory s hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 24.06.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 kg  uvařených brambor
  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 2 rajčata
  • 300g mražené zeleniny
  • ½ hlávkového zelí
  • 115 g niva 
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička kmínu
  • himalájská sůl podle chuti
  • směs bylinek (bazalka, kudrnatá petrželka, pažitka)
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 19,77 g 74,02 g 10,54 g 2 054,09 kJ (491 kcal)
celkově 118,62 g 444,10 g 63,24 g 12 324,55 kJ (2944 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 230 stupňů. Řádně omyté brambory nakrájíme na tenká kolečka a přendáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Pečeme dozlatova. Obvykle okolo jedné hodiny, záleží na síle bramborových koleček a výkonu trouby.Na hluboké pánvi mezitím na troše másla opečeme na tence pokrájené nudličky hlávkového zelí, přidáme mraženou zeleninu, kmín, směs bylinek, ovesné vločky a osolíme. Těsně před změknutím zeleniny přidáme nivu a mícháme do té doby dokud se nerozpustí. Na závěr přimícháme na kostičky pokrájená omytá rajčata a upečené brambory. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Frodik | 24.06.2010 - 21:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty