Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanka s tuňákem a cizrnou
Autor: neznámý
Datum přidání 13.07.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
180 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150g pohanky
  • 100g cizrny
  • 200g zelí
  • 185g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička petrželky
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 29,21 g 50,99 g 3,90 g 1 587,47 kJ (379 kcal)
celkově 87,62 g 152,96 g 11,71 g 4 762,41 kJ (1137 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku a cizrnu smícháme dohromady, propereme a namočíme alespoň na tři hodiny. Jsou-li v pohance tmavé slupky odstraníme je. Vodu slijeme, nalijeme novou a dáme vařit se zelím, které jsme nakrájeli na malé kousky. Množství vody by mělo být asi 1 cm nad povrch pohanky a cizrny. Během vaření nesolíme ani není potřeba míchat. Jakmile se začne voda vařit, vaříme zhruba ještě 15 minut pod pokličkou na mírném ohni. Hrnec i s pokličkou zabalíme do utěrky a necháme dojít nejlépe zabalené v peřinách. Na pánvi ohřejeme tuňáka, přidáme uvařenou pohanku s cizrnou a zelím, ochutím solí, prolisovaným česnekem a ještě pár minut dohromady povaříme. Pohanku na talíři zdobíme petrželkou a můžeme podávat samotné či s chlebem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

lenka.gavlasova@ | 13.07.2011 - 09:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

S tuniakom mi moc nechutilo. Na druhý pokus som pripravila bez tuniaka a miesto toho dala 2x viac zelí, to už mi chutilo viac.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty