Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanková kaše s jablky
Autor: flybee
Datum přidání 30.12.2011
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 ml jablečného moštu nebo pyré
  • půl hrnku pohankových vloček
  • polévková lžíce sušených jablek, najemno nakrájených
  • polévková lžíce rozinek
  • 1/2 čajové lžičky skořice

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,92 g 31,87 g 0,97 g 614,88 kJ (147 kcal)
celkově 15,67 g 127,46 g 3,88 g 2 459,50 kJ (587 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jablečný mošt smícháme s pohankou, jablky a rozinkami. Na mírném ohni směs ohříváme, ale nevaříme. Kaše velmi rychle zhoustne. Až získá požadovanou "konzumní" teplotu, stáhneme ji z plotny. Dochutíme skořicí a necháme 5 minut odpočinout zabalenou v utěrce. Podáváme posypanou slunečnicovými semínky.

Příběh receptu

Výborně se hodí k snídani a chutná opravdu báječně.

Tipy na vylepšení

Vzhledem k přítomnému moštu či jablečnému pyré není třeba už doslazovat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

svetulana@ | 30.12.2011 - 10:59

Namiesto sušených jabĺk, dávam čerstvé postrúhané + orechy.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty