Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančová omáčka s pečenými bramborovými plackami
Autor: neznámý
Datum přidání 22.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
90 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Bramborové placky:
  • 4 uvařené brambory ve slupce 
  • 200g měkkého tvarohu
  • 5 cca lžic pohankové mouky
  • sůl
Krůtí maso:
  • 400g krůtích prsou
  • sůl
Pomerančová omáčka:
  • 100ml smetany
  • 3 pomeranče
  • 2 lžíce cca třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžíce másla
  • 4 hřebíčky
  • 1/2 celé skořice
  • kousek badyánu
  • špetka sušeného zázvoru
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme tvaroh, podle potřeby pohankovou mouku a osolíme. Zaděláme bramborové těsto,  ze kterého si vyválíme silnější váleček a nakrájíme na kolečka. V rukou ještě upravíme na placičku. Pečeme v troubě do zezlátnutí.Krůtí prsa omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka pod pokličkou.Dále si připravíme pomerančovou omáčku. V hlubší pánvi si v rozehřátém másle rozpustíme cukr. Zalijeme rýžovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v hrníčku s vodou. Přidáme skořici, hřebíčky a badyán a společně krátce povaříme. Ke konci do omáčky vlijeme šťávu vymačkanou z pomerančů, přidáme špetku zázvoru a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme, vyjmeme koření a můžeme servírovat. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty