Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pórkové suflé
Autor: neznámý
Datum přidání 18.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g pórku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 125 ml zeleninového vývaru
  • 50 g mletých vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 lžíce čerstvých nebo 1 lžíce sušených bylinek
  • sůl a pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pórky nakrájíme nadrobno. Ve woku rozehřejme olej a asi 2-3 min. na něm opékáme pórek. Podlijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 5 min.Mleté ořechy + pórek i s vývarem rozmixujeme na kaši. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky smícháme s jogurtem a bylinkami a směs přidáme do pórkové kaše. Podle chuti osolíme a opepříme.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do pórkové směsi. Zapékací formu nebo malé mističky na sufflé vytřeme olejem, naplníme směsí a postavíme na nahřátý plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 35 - 40 min a po vytažení z trouby ihned podáváme.

Tipy na vylepšení

Část pórku lze nahradit kedlubnou, květákem nebo brokolicí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty