Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené zelí s těstovinami a rajčaty
Autor: neznámý
Datum přidání 05.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g těstovin
  • 100g tvrdého sýru
  • 1 hlávka malého zelí
  • 8 cca rajčat
  • 1/2 pórku
  • 3 stroužky českého česneku
  • špaldová mouka
  • bazalka, majoránka, libeček
  • drcený kmín
  • 1 lžíce slunečnicového oleje za studena listovaný
  • máslo na vymazání
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,10 g 29,03 g 7,52 g 814,22 kJ (194 kcal)
celkově 64,82 g 232,25 g 60,18 g 6 513,79 kJ (1556 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pórek osmahneme na slunečnicovém oleji. Zelí krátce podusíme s kmínem, trochou soli a vody. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Plech vymažeme máslem. V misce smícháme zcezené těstoviny, zelí a pórek. Podle chuti osolíme vmícháme bylinky, prolisovaný česnek a trochu mouky. Důkladně promícháme a přesypeme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi půl hodiny, po uplynutí této doby posypeme sýrem a ještě zapečeme. 

Tipy na vylepšení

Kdo chce mít křupavější a vypečenější těstoviny peče déle jak půl hodiny. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana | 5.09.2012 - 16:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc sem si pochutnala, jen jsem přidala trošku smetany

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty