Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený květák
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 125 ml mléka
  • 1 ks  květáku
  • 150 g strouhaného sýra
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 1 lžička mletého muškátového oříšku
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžíce kukuřičné strouhanky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Květák uvaříme v osolené vodě a necháme okapat. Z vývaru pak můžeme udělat polévku. Květák nakrájíme na menší kousky. Z mouky a másla uděláme jíšku, kterou zalijeme mlékem, přidáme kečup, muškátový oříšek,podle chuti osolíme a necháme chvíli povařit. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou strouhankou, nasypeme květák, zalijeme bešamelem a promícháme. Na vrch nasypeme sýr a pečeme dozlatova přibližně 30 minut. Podáváme s bramborovou kaší.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty