Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Štrúdl plněný hlávkovým zelím
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2010
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 120 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Těsto:

  • 500 g špaldové mouky
  • 2 ks vajec
  • 4 lžíce mléka
  • špetka himalájské soli
Náplň:
  • 200 g hlávkového zelí
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžíce octa
  • 1 cibule na drobno pokrájená
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z mouky, vajec, mléka a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na pomoučněném vále na tenkou placku. Hlávkové zelí opláchneme a pokrájíme na droboulinké kousíčky. V hrnci necháme zpěnit na másle cibuli, přidáme zelí, kmín a chvíli dusíme pod pokličkou. Po 20 minutách ochutíme octem, solí a třtinovým cukrem, zamícháme a ještě chvíli vaříme. Na vyválenou placku rovnoměrně rozložíme zelí a i s náplní stočíme do rolády. Závin nakrájíme na kousky položíme na pečícím papírem vyložený pekáč. Pečeme s víkem v předehřáté troubě. Víko z pekáče sundáme těsně před dopečením. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty