Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Štrúdl ze špaldové a kukuřičné mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 29.06.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g špaldové mouky hladké
  • 100 g kukuřičné mouky hladké
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 40 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • teplá voda

Náplň:

  • 3 jablka
  • rozinky
  • skořice
  • nasekané vlašské oříšky
  • kukuřičná strouhanka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,99 g 57,39 g 12,85 g 1 521,49 kJ (363 kcal)
celkově 41,92 g 401,71 g 89,94 g 10 650,40 kJ (2544 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si v hrníčku namočíme do vody rozinky. Poté si v misce smícháme obě mouky se špetkou soli a třtinovým cukrem. Dále vlijeme rozpuštěné máslo, ale ne všechno - necháme si na dně na potření celého štrúdlu. K mouce pomalu vléváme teplou vodu a vytvoříme nelepivé těsto. Zadělané těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme je jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Z těsta si vyválíme placku, ne příliš tenkou. S těstem se pracuje trochu jinak, než když je z bílé mouky. Placku posypeme strouhankou, jablky, skořicí, rozinkami a oříšky. Zavinovaný štrúdl přendáme na máslem vymazaný plech. Potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut, záleží na typu trouby. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty