Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená pohanka s kozím sýrem
Autor: neznámý
Datum přidání 06.09.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 70 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohanky 
  • 100 g zakysané smetany 
  • 50 g čerstvého kozího sýra 
  • 1 malá cuketa
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,47 g 44,69 g 8,35 g 1 344,74 kJ (321 kcal)
celkově 31,41 g 134,08 g 25,06 g 4 034,23 kJ (964 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předvaříme si pohanku - asi 4 minuty ve 300-400 ml vařící vody se špetkou soli. Vodu podle potřeby dolijeme tak, aby pohanka nezůstala úplně suchá. Mezitím předehřejeme troubu na 175°C. Omytou či oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a nastrouháme (nebo nadrolíme) kozí sýr. Sýr smícháme s malým stroužkem prolisovaného česneku a zakysanou smetanou. Jakmile je pohanka skoro měkká, přesypeme ji do menší zapékací misky a položíme na ni plátky cukety. Necháme 5-10 minut uležet (nejlépe přikryté). Poté na pohanku s cuketou vylijeme směs smetany se sýrem a necháme zapéct v troubě cca 5-7 minut do změknutí cukety.  

Tipy na vylepšení

Jelikož je směs stále sypká, můžeme podávat například na listu ledového salátu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Další zajímavé recepty