Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Alergie a kolitida

Publikováno: 06.09.2011     Autor: Neznámý

Nahodou jsem narazila na tyhle stranky, ktere jsem si hned zamilovala, a proto jsem se chtela s vami take podelit o muj pribeh. Omlouvam se, ze pisi bez carek a hacku, ale bohuzel moje klavesnice mi to neumoznuje.


Zacalo to vse zcela nevine klasickou sezonni rymou v mych 15 letech, bohuzel se ke vsemu zacala pridavat take alergie na jidlo. Nemohla jsem jist zadne ovoce a zeleninu, ale to jsem zvladala docela bravurne, protoze jsem spise masovy typ. Jenze po nejake dobe bohuzel vitaminy zacnou chybet kazdemu. Z toho pramenila moje neustala podrazdenost a unava. Odstehovala jsem se se svym pritelem do Velke Britanie, kde se nejakym zazracnym zpusobem vse uklidnilo. Mozna pusobil tamnejsi vzduch, nevim. Ale najednou bylo po alergii a ja se citila skvele. Dokonce jsem zhubla hezkych par kilo a to jsem se nijak nesnazila. Ale stesk po domovine byl silnejsi tak jsme se prestehovali po 4 letech zpet do CR. Rok bylo vse v poradku. Abych to upresnila: rok jsem jedla same lahudky jako byl parizsky salat, smazeny hermelyn, hranolky, lahudky z mekace, rohliky, samozrejme domaci stravu jakou jsou nejruznejsi omacky, knedliky.. a takle bych mohla pokracovat.
Bohuzel tahle strava si vyzadala take par kilo navic, ale co neresila jsem to, byla jsem stastna, ze konecne jim ryze ceske jidlo a hlavne bez alergickych reakci. CHYBA LAVKY!

Po tom roce co jsme byli uz s nynejsim manzelem doma a stastni, jsem si nasla praci. Stres a nehorazne prejidani vsim "dobrym" si vybralo svoji dan. Zjistili mi ulcelozni kolitidu a k tomu se projevily dalsi alergicke reakce na jidlo ale bohuzel ve vetsi forme. Zacala jsem mit ekzem, vsechno porad svedilo, kychala jsem od rana do vecera a k tomu brala 8 leku denne. Nejhorsi bylo to naucit se jist. V nemocnici mi toho moc nerekli, jen ze musim jist ovoce a zeleninu oloupanou, zadnou vlakninu-vice mene bezzbytkove potraviny. Mleko zpusobuje retezovou reakci. Vrchem dovnitr spodem ven do 1 minuty. Nikoho nezajimalo, ze byt se podivam na mrkev cela se osypu a zdrave potraviny jako je napr. jablko, hruska, paprika, celer, lilek.... nesmim uz vubec. Porad se hlidam, uz mi z toho taky nekdy docela houka. Do restaurace chodime obcas a ja si vzdy pripadam jak nejaky otrava co zpovida servirku, abych nahodou nenarazila na, pro me zakazanou potravinu v jidle.

Ale ted chci vse zmenit. Vycistit si telo od vsemozneho bordelu, co se ve me za ty leta naschromazdil a proste jist dobre a kvalitne.

Vsem co jste tu MOC DEKUJI za tyhle stranky a ze se o to tady tak pekne starate. Doufam, ze i ja brzo prispeji nejakym dobrym receptem, nebo potravinou, ktera se tu jeste neobjevila. Hodne zdaru vam preji.

Kristyna

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?