Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Články

Cena kávy za tři roky stoupla o třetinu
Publikováno: 20.04.2025

Káva je pro mnoho lidí nepostradatelnou součástí dne, avšak její cena za poslední tři roky výrazně vzrostla. Co stojí za zdražením kávy a jak mohou spotřebitelé ušetřit, aniž by…
Poke bowl - ochutnávka
Publikováno: 16.04.2025

Černé ovce otestovaly populární poke bowls z obchodních řetězců. Jak obstály ve výživových hodnotách, senzorice a značení? Výsledky překvapily – ne vždy platí, že čím dražší, tím…
Test dTestu – vejce
Publikováno: 12.04.2025

K testu vajec z volného výběhu a bio farem dTest inspirovali švédští kolegové. Minulý rok totiž zjistili, že vajíčka z těchto chovů mohou ukrývat nežádoucí látky. Platí to i pro…
Česká republika dostane nová nutriční doporučení
Publikováno: 08.04.2025

Česká republika dostane nová oficiální výživová doporučení. Státní zdravotní ústav zahájil jejich aktualizaci, která vychází z aktuálních vědeckých poznatků, změn životního stylu…
Chipsy jsou nezdravé, ale jak moc?
Publikováno: 04.04.2025

Bramborové chipsy jsou jednou z nejoblíbenějších slaných pochoutek, jejich zdravotní dopady jsou však alarmující. Obsahují velké množství nezdravých tuků, soli a potravinářských…
ČRo- Hradec Králové - Abeceda zdraví
Publikováno: 31.03.2025

Každý díl Abecedy zdraví přináší inspiraci, jak udělat malý krok ke zdravějšímu a spokojenějšímu životu. Všechny epizody najdete v archivu Českého rozhlasu Hradec Králové.
Jarní detox: Očista těla nebo chytrý marketingový tah?
Publikováno: 27.03.2025

Jarní detox – zázračné řešení nebo marketingový tah? Téma „jarního detoxu“ se v posledních letech stalo populárním a oblíbeným především na sociálních sítích, v časopisech a mezi…
10 let systému Nutrivigilance
Publikováno: 23.03.2025

Máte zdravotní obtíže (neinfekčního charakteru) po konzumaci potravin? TUTO SKUTEČNOST MŮŽETE OHLÁSIT PROSTŘEDNICTVÍM ONLINE FORMULÁŘE do systému Nutrivigilance.
Test vestavných trub 2025
Publikováno: 19.03.2025

Vzhledem k tomu, že příprava a úprava potravinářských surovin má přímý vliv na kvalitu následně získaných potravin, dovolili jsme si zařadit mezi novinky i test dTestu o…
Strava v nemocnicích, sociálních službách, či školách...BUDE KVALITNĚJŠÍ A ZDRAVĚJŠÍ?
Publikováno: 15.03.2025

Kvalita nemocničního stravování zásadně ovlivňuje proces léčby a rekonvalescence pacientů. Podobě tomu je i u škol a zařízení sociálních služeb. Jak ale zajistit, aby instituce…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?