Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

BIO potravina roku 2018

Publikováno: 23.08.2018     Autor: FÉR potravina

Již po 17té se vybírala BIO potravina roku.


Již po sedmnácté měli producenti a výrobci ekologického zemědělství možnost získat pro své produkty označení Česká biopotravina roku. Soutěž pořádá PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců pod záštitou Ministerstva zemědělství ČR. O nejlepších bioproduktech tohoto roku 22.8.2018 rozhodovala porota složená z odborníků na jídlo a výživu v čele s Pavlem Maurerem a FÉR potravina byla u toho! Nechyběli ani zástupci SZPI (státní zemědělské a potravinářské inspekce).

Ekologičtí farmáři a producenti mohly své biopotraviny přihlašovat v kategoriích: Biovíno, Biopotraviny živočišného původu, Biopotraviny rostlinného původu, Biovýrobky pro gastronomii, pochutiny a ostatní potravinářské výrobky a nově je v letošním roce přidána kategorie Steaková biomasa. Mimochodem, poslední uvedená kategorie byla opravdu výborná.

Jednotlivé produkty i vítěze postupně představí svaz na svých stránkách.

Oficiální vyhlášení výsledků soutěže proběhne na tiskové konferenci Ministerstva zemědělství ve čtvrtek 30.8. k Měsíci biopotravin a předání cen vítězům pak 8. září v rámci akce Dožínky na Letné 2018.

Jiné, než přihlášené výrobky do soutěže máme i u nás v databázi např. od farmy Javorník nebo výrobky f. ISWARI. Ale máme i jiné výrobky BIO – stačí si v podrobném vyhledávání zaškrtnout logo BIO. 

 

 

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?