Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

České ghíčko oceněno logem „Čteme etikety za vás“

Publikováno: 24.06.2015     Autor: ZdraváPotravina.cz

Tradiční specialita našich babiček se vrací! A právem získává logo zeleného jablíčka.




Ghí neboli přepuštěné máslo je čistý máselný tuk, který vzniká odpařením vody a odstraněním mléčné bílkoviny. Obsahuje celou řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. Má velice příznivý vliv na naše tělo: zlepšuje trávení, podporuje soustředění, posiluje imunitní systém, napomáhá detoxikaci, omlazuje a má hojivé účinky. To platí i pro zevní použití, kde se dá dobře využít na spáleniny nebo suchou a podrážděnou pokožku.

Přepuštěné máslo vydrží i několik měsíců při pokojové teplotě. To je hlavní důvod, proč se vyráběl za dob našich babiček.

Jeho využití v kuchyni je široké. Uplatní se všude tam, kde bychom použili klasické máslo. Ghí je typické tím, že má vysoký bod zakouření (až 240 °C), tudíž se během smažení nepřepaluje. Vhodné je samozřejmě i na rychlé restování zeleniny, na jíšku nebo na omaštění brambor či knedlíků. Můžeme ho použít i při pečení moučníků nebo cukroví.

 

České ghíčko je vyráběno tradiční řemeslnou technikou. S láskou. A z vysoce kvalitního másla od ověřených dodavatelů. Výrobce nabízí i ghíčko vyrobené z bio másla, které je označeno certifikátem pro ekologické zemědělství. 



Více info

Databáze potravin

Recept - zapečený libanonský chléb s tuňákem a zeleninou

Nejnovější články

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?