Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Doba jedová 2

Publikováno: 07.05.2012     Autor: Neznámý

Právě vyšel druhý díl veleúspěšné knihy Doba jedová


Začátkem května vyšla kniha Doba jedová 2. Před rokem jsme Vám na našich stránkách představovali první díl Doby jedové. Nejenom u našeho článku o knize se strhla velká diskuse čtenářů, kde se všichni shodovali na potřebnosti této knihy. Doba jedová byla skloňována nejenom mezi čtenáři, ale dostalo se jí i mediálního zájmu, oba autoři byli hosty mnoha pořadů v televizi a rozhlase, apod...

Autoři Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. si pro druhý díl pozvali "na pomoc" své kolegy z oboru, kteří se specializují na konkrétní témata. Několik kapitol je tak věnováno problematice očkování, několik odborníků se k očkování vyjadřuje a radí hlavně rodičům jak k očkování obecně i konkrétně přistupovat.

Hodně zajímavá kapitola, s ohledem na náš web, je věnována cukrům a sladidlům. Stejně tak následující kapitola o potravinách. Kompletní obsah knihy Doba jedová 2 je pak zde.

Stojí za poznámku, že ač Doba jedová 2 obsahuje o 70 stránek více, její cena se oproti prvnímu dílu nezměnila, což obzvlášť v dnešní době je velmi pozitivní.

Autoři


Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu.

Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. je profesorem toxikologie na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pracuje v oboru molekulární biochemie, enzymologie a toxikologie extrémně jedovatých synteticky připravených i přírodních látek a psychofarmak. Ve své vědecké práci se zaměřuje na biochemické mechanismy toxických účinků různých biologicky aktivních látek a léků, zejména v terapii Alzheimerovy nemoci. Zabývá se rovněž působením různých peptidů v procesech učení a paměti.

368 str., brož., 279 Kč, ISBN 978-80-7387-555-8

Objednat knihu Doba jedová 2 můžete na www.DobaJedova.cz

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?