Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Doba jedová 2

Publikováno: 07.05.2012     Autor: Neznámý

Právě vyšel druhý díl veleúspěšné knihy Doba jedová


Začátkem května vyšla kniha Doba jedová 2. Před rokem jsme Vám na našich stránkách představovali první díl Doby jedové. Nejenom u našeho článku o knize se strhla velká diskuse čtenářů, kde se všichni shodovali na potřebnosti této knihy. Doba jedová byla skloňována nejenom mezi čtenáři, ale dostalo se jí i mediálního zájmu, oba autoři byli hosty mnoha pořadů v televizi a rozhlase, apod...

Autoři Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. a Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. si pro druhý díl pozvali "na pomoc" své kolegy z oboru, kteří se specializují na konkrétní témata. Několik kapitol je tak věnováno problematice očkování, několik odborníků se k očkování vyjadřuje a radí hlavně rodičům jak k očkování obecně i konkrétně přistupovat.

Hodně zajímavá kapitola, s ohledem na náš web, je věnována cukrům a sladidlům. Stejně tak následující kapitola o potravinách. Kompletní obsah knihy Doba jedová 2 je pak zde.

Stojí za poznámku, že ač Doba jedová 2 obsahuje o 70 stránek více, její cena se oproti prvnímu dílu nezměnila, což obzvlášť v dnešní době je velmi pozitivní.

Autoři


Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc. má dlouholeté zkušenosti z pedagogické práce na Univerzitě Karlově. Zároveň byla řešitelkou a spoluřešitelkou sedmi grantových projektů zabývajících se mechanismy vzniku patofyziologických změn u hematologických onemocnění, schizofrenie, Alzheimerovy nemoci a autismu. Věnuje se též intenzivně vědecko-populární publicistice se zaměřením na biomedicínu.

Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. je profesorem toxikologie na Zdravotně sociální fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Pracuje v oboru molekulární biochemie, enzymologie a toxikologie extrémně jedovatých synteticky připravených i přírodních látek a psychofarmak. Ve své vědecké práci se zaměřuje na biochemické mechanismy toxických účinků různých biologicky aktivních látek a léků, zejména v terapii Alzheimerovy nemoci. Zabývá se rovněž působením různých peptidů v procesech učení a paměti.

368 str., brož., 279 Kč, ISBN 978-80-7387-555-8

Objednat knihu Doba jedová 2 můžete na www.DobaJedova.cz



Diskuse k článku

Lucka | 7.05.2012 - 17:36

Paráda! Další užitečné a ještě rozšířenější počtení do dnešního mimózního světa:D Věřím, že bude toto vydání ještě více úspěšnější než předchozí a doufám, že si z toho lidé něco vemou k srdci;)

Danah | 7.05.2012 - 20:57

To je vynikající zpráva. Já jen doufám, že jak okrajově slýchám neustálé průšvihy s potravinami, že se lidé trochu proberou a budou aspoň víc číst (třeba i obaly potravin) a takovéhle knížky a shánět si informace. Je čas přestat důvěřovat a začít se spoléhat na sebe. Příští týden začínám s tříletým studiem oboru Výživa: moc se na to těším, jsem nadšená i z učebnic a mám nový pěkný cíl.

Sunriska | 8.05.2012 - 09:06

Už mám doma a co jsem zatím tak namrkla, tak hohužel mi tentokrát nepřijde po obsahové stránce tak strhující a některé informace nejsou tak radikální jako byly v jedničce..Např. u kávy a mléka spíš vyzdvihujou klady než zápory, ale co mě zatím zaujalo je zmínka o paleodietě. :)

vercounek | 8.05.2012 - 09:08

taky sem docela zklamaná

Jirka | 8.05.2012 - 09:15

Co je to paleodieta, mamut s orobincem? Orobinec tady ještě roste, ale mamuti došli zhruba před 30 000lety.

Lucka | 8.05.2012 - 09:16

O paleodietě jsem četla a slyšela už hodněkrát, ale ne v rámci doby jedové.

Stana | 11.05.2012 - 15:00

Myslím, že to, že v knize nejsou jen negativa je spíše pozitivní. Přece jen ještě není tak zle ne? Například káva se dnes podle nových výzkumů považuje za antioxidant, fakt je, že chrání před zubním kazem a to ikdyž je slazená cukrem a nemá vztah k srdečním chorobám:) Tedy pokud nepijete více jak 7 kafí denně, tam už je pak závislost, vliv kofeinu na CNS, ale to je už problém kofeinu jako takového, ne kávy jako celku:)

Jana H. | 14.05.2012 - 15:59

tak jsem si knížku dneska koupila... zatím jsem jen v rychlosti v metru nahlédla... a teď si říkám, zda se mám těšit nebo netěšit až si ji přečtu...

Lucka | 14.05.2012 - 17:28

Jani, zkuste se těšit a pak se podělit s námi o vaše dojmy:)

anonymní uživatel | 14.05.2012 - 18:00

Dobu 2 mám doma, už jsem něco málo přečetla. Shodou okolností jsem si chtěla nedávno zjistit informace o cukru a modifikované potravině, kojení se mě do budoucna také bude týkat. Já jsem s knížkou spokojena. Ano, není to takové šokové jako ta první. Informace jsou však zajímavé a zase nás o kousek vzdělají.

anonymní uživatel | 23.05.2012 - 11:13

Chvíli jsem váhala jestli si koupím i druhý díl, nakonec jsem se rozhodla pro koupi a nikterak nelituju. Vřele doporučuju. Děkuji autorům knížky za otevření očí, hlavně v prvním dílu. Netka.

Pr0metheus | 2.12.2012 - 15:48

Dobrý deň, Je táto kniha rozšíreným vydaním prvého dielu alebo si musím kúpiť aj prvý diel aby som o niečo neprišiel?

anonymní uživatel | 16.02.2013 - 09:33

Knihy jsem nečetl, neboŤ jsem se o nich dověděl dnes ráno. Přesto mám dotaz, který mě zajímá. Jak se stanovuje škodlivost Éček? Tj. jejich max. hranice. Každé zvlášť? Nebo v jejich kombinaci? Co mám na mysly? Tzv. synergický efekt. Přeci by max. hranice měla v kombinaci klesat. (Synergie, společné působení. Označuje situace, kdy výsledný celek je větší než součet složek, kdy „1+1=3“ (popř. „1+1>2.

anonymní uživatel | 12.06.2013 - 20:08

Pekný deň, na Slovensku v televizii boli odvysielana konspiračne teorie Jesse Ventura Bilderberggroup vyjadrenie lekarky najdete to už iba na Youtube nikde inde ODPORUCAM POZRIET da sa to preložiť do slov.prip. českých tituliek a pri tom je ešte veľa ďalších je tam aj vyjadrenie amerického vedca ktorý potvrdil že choroby ako je vtáčia chripka, prasačia chripka a aids vytvorene

Přidat komentář

Nejnovější články

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po cel

Výběr čerstvého ovoce a zeleniny po celý rok je pro nás již samozřejmostí, jak…

Sezónní ovoce a zelenina - měsíc září

V obchodech je celoročně k dostání široký sortiment ovoce a zeleniny. Přesto…

Ohlédnutí za vinohradnickým rokem 2019/2020

Máte rádi víno? Pokud odpověď zní ano, možná vás bude zajímat, jestli vinic u…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?