Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

EFSA „mluví“ už i česky!

Publikováno: 07.01.2023     Autor: Slunew

Vícejazyčnost v bezpečnosti potravin - online sdělení Evropského úřadu pro bezpečnost potravin (EFSA) jsou k dispozici už ve všech 24 jazycích EU.


Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) rozšiřuje svou jazykovou rozmanitost a nabízí svou online komunikaci v dalších evropských jazycích. Internetové stránky EFSA jsou nyní dostupné ve všech 24 úředních jazycích Evropské unie.

Tedy webové stránky EFSA jsou nyní také v českém jazyce!

Projekt byl původně koncipován jako reakce na zavedení evropského nařízení o transparentnosti, které vyzývá EFSA, aby byl při informování občanů EU o rizicích spojených s potravinami co nejpřístupnější.

Významný pokrok v technologiích používaných k poskytování překladatelských služeb, jako je umělá inteligence a automatizovaný neuronový překlad, poskytl EFSA příležitost rozšířit rozsah svých překladatelských procesů. EFSA se rozhodl integrovat nástroj strojového překladu Evropské komise eTranslation do svých internetových stránek, aby zpřístupnil svůj digitální obsah většímu počtu evropských občanů a zúčastněných stran.

Co je eTranslation?
eTranslation je bezplatný automatizovaný nástroj, který překládá úryvky textu nebo celé dokumenty. Lze jej integrovat do digitálních systémů a vybavit je funkcí překladu.

Jak funguje v praxi?
Přístup ke kterékoli z 24 jazykových verzí je možný prostřednictvím přepínače jazyků na webových stránkách EFSA. Stránka se nejprve načte v angličtině a jedním kliknutím si lze vyžádat automatický překlad. Za několik sekund se stránka znovu načte se strojově přeloženou verzí.

Uživatelé mohou také poskytnout okamžitou anonymní zpětnou vazbu o užitečnosti překladu prostřednictvím miniankety, která obsahuje prostor pro komentáře. Výsledky jsou shromažďovány a analyzovány interně v EFSA.

 

 

Zdroj: EFSA

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?