Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Genuss festival - farmářské trhy v Rakousku

Publikováno: 08.05.2011     Autor: Neznámý

Trhy s rakouskými specialitami ze všech regionů Rakouska s možností ochutnávek a nákupu přímo od farmářů v BIO kvalitě.


V České republice se farmářské trhy stávají stále více populárnější. Češi znovuobjevují to, co zde mělo dlouhou tradici - tedy nákup přímo od farmáře/výrobce na trhu. Pak přišlo období okouzlení megaobchody, které nyní střídá vystřízlivění a u spousty návštěvníků farmářských trhů i rozčarování z nabídky hypermarketů. Není se tedy čemu divit, že farmářské trhy se znovu vracejí na tržiště a náměstí a lidé si s chutí a radostí koupí zeleninu a ovoce vypěstované pěstiteli z místní vesnice a či nedaleké farmy.

Tento víkend se ve Vídni koná Genuss Festival který je určen všem, kteří milují jídlo, chutě a oceňují poctivou kvalitu surovin a jejich zpracování. V městském parku se tak sešlo přes 160 farmářů a výrobců rakouských specialit ze všech regionů Rakouska, kde nabízeli své výrobky k prodeji a ochutnání.

O ochutnávky byl obrovský zájem, stejně tak velký byl ale zájem o nákup specialit. Ať už to byly ty velmi tradiční jako alpské sýry, šunka, tirolský špek, pečivo, rakouské víno, tak i opravdové speciality, které kombinovaly netradiční chutě.

Na své si přišli i zájemci o BIO výrobky, jelikož všude byly vidět certifikáty o BIO kvalitě a původu surovin. BIO nebyly ale jen samotné potraviny, ale například i příbory u většiny stánků farmářů a u občerstvení byly vyrobeny ze dřeva a talíře z papíru. Drobných detailů, kde bylo vidět, že rakušanům na přírodě a ekologickém přístupu k životu záleží, se našlo spousta...


Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?